16 Mayıs 2016

TOROSLAR EDAŞ, KİLİS’TE KAMU VE YEREL YÖNETİM İŞBİRLİĞİYLE YATIRIMLARINI SÜRDÜRECEK

Kilis'te Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileri, kamu ve yerel yönetimle bir araya geldi. Kentin sorunlarının konuşulduğu toplantıda kesintisiz ve kaliteli enerji için kamu işbirliğiyle yatırımların devam edeceği vurgulandı

Son dönemde zor günler yaşayan Kilis'te, Toroslar EDAŞ yetkilileri, kamu ve yerel yönetimle birlikte sorunları masaya yatırdı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yılmaz, Toroslar EDAŞ Direktörü Mehmet Kayacı, Toroslar EDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, Toroslar EDAŞ Kilis İl Müdürü İlhan Karabulut ve Enerjisa Dağıtım Şirketleri Kurumsal İletişim Süreç Yöneticisi Berkan Karakurt katıldı. Toplantıda elektrik dağıtım şirketi olarak yerel yönetim ve kamu işbirliğini bu zor dönemlerde çok önemsediklerine dikkat çeken Toroslar EDAŞ yetkilileri, tüm ekiplerle sahada olduklarını; sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak adına çalışmaların devam ettiğini vurguladılar. Toroslar EDAŞ yetkilileri, Kilis'te yatırımların durmayacağının altını çizerek, planlanan tüm projelerin hayata geçeceğini dile getirdiler.

TOROSLAR EDAŞ, KİLİS'TE 2016 YILINDA 11.3 MİLYON TL YATIRIM HEDEFLİYOR

Kilis'in elektrik şebekesini mahalle mahalle iyileştirmeyi hedefleyen Toroslar EDAŞ'ın yatırımları bu yıl da artarak sürecek. Yatırım planı kapsamında Toroslar EDAŞ, Kilis'te 2016 yılı içinde 11.3 Milyon TL yatırım hedefliyor.

TEKNOLOJİ YATIRIMLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Toroslar EDAŞ; sorumluluk bölgelerinde teknoloji yatırımlarını da tüketicilerin hizmetine sunuyor. Bu kapsamda 2015 yılında uygulanmaya başlanan SCADA, uzaktan kumanda ve kontrol sistemi ile Toroslar EDAŞ Kilis bölgesinde 2016 yılının sonunda toplam 17 ana dağıtım merkezi uzaktan izlenerek kumanda edilebilecek. Böylece SCADA sistemi ile orta gerilim elektrik şebekesindeki arızlar oluşmadan izlenebilecek ve kesintilerden de anında haberdar olunarak en kısa sürede müdahale edilebilecek.