22 Nisan 2021

Toroslar EDAŞ'tan Kozan'a 10,6 milyon TL'lik yatırım

Elektriğin kesintisiz şekilde ulaştırılması için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toroslar EDAŞ, Adana ili Kozan ilçesinde enerji nakil hattı yenileme çalışmalarına yenisini ekledi. Kozan ve Feke ilçeleri arasında gerçekleştirilen yeni enerji nakil hattı çalışmalarının proje bedeli 10,6 milyon TL'ye ulaştı. Yatırım sayesinde Kozan ilçe merkezindeki 11 ve Feke ilçe merkezindeki 7 mahalledeki vatandaşlar ile civar mahallelerin elektrik tedarik sürekliliği iyileştirildi.

Toroslar EDAŞ, hizmet bölgesinde yer alan Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Kilis illerindeki müşterilerine kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Adana ilinin Kozan ilçesindeki enerji nakil hattı yapımına yenisini ekleyen Toroslar EDAŞ, bakım ve onarım çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Kış şartlarının oldukça zor geçtiği Kozan ve Feke ilçelerine bağlı toplam 18 mahallenin enerji ihtiyacı, geçtiğimiz 40 yıl boyunca aynı enerji nakil hattı ile sağlanıyordu. Bu enerji nakil hattının gerek ekonomik ömrünün dolması, gerekse kapasitesinin üstünde gelen talepleri karşılayamayacak duruma gelmesi nedeniyle yenilenmesine ihtiyaç duyuldu.

Çalışmalara Hız Kesmeden Devam Ediliyor

Proje kapsamında 43 km uzunluğunda 3/0 AWG kesitli enerji nakil hattı ve 6 adet dağıtım merkezi tesis edildi. 10,6 Milyon TL keşif bedeli olan bu projelerin yapımı ile bölgenin 2 farklı kaynaktan enerjilendirilmesi  ile 18 mahallenin elektrik arz ve tedariğinde iyileştirmeler sağlandı.